Je kunt er bij het starten als waarnemend huisarts voor kiezen de boekhouding zelf te doen. Ook kun je zelf uitzoeken welke verzekering het beste bij jouw ZZP onderneming past. Als je hier geen zin in hebt, volgt hieronder een greep uit de verschillende dienstverleners die jou kunnen helpen bij het opstarten van jouw eenmanszaak. Alle genoemde bedrijven zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van zorgverleners en kunnen je dus goed op weg helpen bij de start als waarnemend huisarts.
Praktijk overnemen of starten
Mocht je op een gegeven ogenblik bijvoorbeeld een praktijk willen starten of sta je op het punt te associƫren binnen de praktijk waar je waarneemt? Dan kun je over het algemeen gewoon bij dezelfde adviseur blijven. Deze adviseur kan je dan ondersteunen bij het beoordelen van bijvoorbeeld de financiƫle gezondheid van de praktijk waar je instapt.
Offerte
Het loont zeker de moeite om bij meerdere aanbieders een offerte op te vragen van de advieskosten. Daarnaast loont het ook om te vragen hoe ze omgaan met vragen tussendoor. Er zijn adviseurs die al snel voor elk advies een rekening sturen. Anderen hebben meer een all-in tarief. Misschien denk je nu dat dit na het starten als waarnemend huisarts niet gaat gebeuren. Helaas verandert de regelgeving of kun jij door omstandigheden tegen zaken aanlopen die de expertise van bijvoorbeeld een accountant vragen. Dan is het fijn om op advies te kunnen rekenen zonder dat hier altijd voor betaald moet worden.
De keuze van jouw adviseur is belangrijk omdat deze vaak jouw boekhouding gaat doen. Of hij gaat je adviseren over een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Allemaal zaken die van belang zijn bij de start als waarnemend huisarts. Onthoudt ook dat je bij een aantal adviseurs minimaal twee jaar aan ze vast zit. Dit gaat in zodra je een overeenkomst tekent. Een vrijblijvend gesprek aanvragen kan natuurlijk altijd.