Facturen

Facturen maken waarnemend huisarts

Aan het begin van elke maand verstuur jij als waarnemend huisarts de facturen naar de verschillende opdrachtgevers. Je mag hiervoor jouw eigen format maken in excel of je gebruikt het format dat wordt aangeleverd door jouw boekhouder. Het is belangrijk dat jouw factuur als ZZP huisarts voldoet aan een aantal voorwaarden.

Facturen

De factuur moet minstens de volgende zaken bevatten:
-Naam en adresgevens
-De volledige juridische naam of handelsnaam en het vestigingsadres van de opdrachtgever
-BIG nummer
-KVK-nummer
-Rekeningnummer (IBAN)
-Factuurnummer en factuurdatum
-Omschrijving van de geleverde diensten met data waarop deze geleverd zijn.
-Het gedeclareerde bedrag.

Factuurnummer

Elke factuur heeft een factuurnummer nodig. Het factuurnummer is een manier om jouw administratie overzichtelijk te houden. Factuurnummers moeten in de regel oplopend zijn en makkelijk terugvindbaar. Overweeg daarom bijvoorbeeld om bijvoorbeeld de maand of het jaar te verwerken in het factuurnummer.

BTW

Heel officieel moet het BTW nummer ook vermeld staan op de facturen, maar de meeste boekhouders adviseren dat niet voor de huisarts. Wil je meer weten over BTW en of jij hier ooit iets mee te maken gaat krijgen? Kijk dan op de site van de belastingdienst.

Houd na het versturen wel bij of deze ook daadwerkelijk betaald wordt. Verstuur, zodra de betalingstermijn verstreken is, een reminder.