"Alles voor de waarnemend huisarts"

Inschrijving KvK

Inschrijving kvk waarnemend huisarts

Nu je echt huisarts bent en de startersregeling geregeld is, kun je verder met het inschrijven van jouw eenmanszaak bij de Kamer van Koophandel. Deze inschrijving gaat in drie stappen:

Stap 1
Vul het online inschrijfformulier in. Denk even goed na van tevoren hoe jij als arts teruggevonden wil worden in het handelsregister. Gebruik je hiervoor je eigen naam of verwerk je jouw eigen naam helemaal niet in de naam? Je bent overigens niet BTW-plichtig.

Stap 2
Maak een fysieke afspraak bij een Kamer van Koophandelkantoor. Mag bij jou in de buurt, vraag even naar de wachttijden, deze verschillen nogal.

Stap 3
Tijdens het gesprek bij de KvK controleert een KvK-medewerker jouw legitimatie en bekijkt hij of zij of je aan de inschrijfvoorwaarden voldoet. Zo ja, dan ben je na betaling van €50,- de trotse eigenaar van jouw eigen eenmanszaak en mag jij jezelf officieel ZZP’er noemen!

Uitreksel vragen
Vergeet ook niet om een uitreksel te vragen van jouw inschrijving. Deze heb je nodig voor het openen van een zakelijke bankrekening. Dit kost €15,-.

Na de inschrijving
Na inschrijving bij de KvK regelt de kamer van koophandel de inschrijving van jouw eenmanszaak bij de belastingdienst. Zodra deze inschrijving is doorgekomen ontvang je binnen enkele weken bericht van de belastingdienst. Op de site van de belastingdienst staat nog wat meer uitgelegd over wat ZZP’er zijn inhoudt.

%d bloggers liken dit: