Beroepsorganisaties

Beroepsorganisaties voor de waarnemend huisarts

Hieronder vind je meer uitleg over de verschillende beroepsorganisaties voor de huisarts waar je mogelijk lid van kan worden. Uiteindelijk staan we als huisarts sterker tegenover de overheid en de verzekeraar als wij onszelf goed organiseren. Er zijn verschillende beroepsorganisaties voor de huisarts, hieronder vind je een selectie

LHV

De landelijke huisarts vereniging (LHV) is onze vakvereniging en behartigt onze belangen. Daarnaast heb je als LHV-lid korting op verschillende zaken zoals de AOV en de klachtenregeling. Daarnaast heb je toegang tot verschillende nascholingen. Lees meer over de LHV.

NHG

Ook van onze wetenschappelijke vereniging NHG kun je als waarnemend huisarts lid worden. Als lid ontvang je maandelijks de Huisarts en Wetenschap, heb je toegang tot de geaccrediteerde nascholingsomgeving en kun je bij het NHG terecht met vragen over de inhoud van het vak. Daarnaast ondersteun je met jouw contributie de ontwikkeling van nieuwe richtlijnen. Lees meer over het NHG.

VPH

De vereniging voor praktijkhoudend huisarts richt zich met name op de belangen van de praktijkhoudende huisartsen. Het is als ook als waarnemend huisarts mogelijk lid te worden van deze vereniging. In overleggen met verzekeraars en overheid stelt de VPH zich over het algemeen iets steviger op. De VPH is ontstaan na een afsplitsing van de LHV. Lees meer over de VPH

HvdT

Huisarts van de toekomst is een online community van huisartsen die meedenken over de toekomst van het huisartsenvak. Lees meer over Huisarts van de toekomst.

HRMO

De naam van Het Roer Moet Om heb je vast al eens voorbij horen komen. HRMO is opgericht door enkele huisartsen die de verstikkende regelgeving binnen de zorg zat waren. Ze strijden tegen deze regelgeving en proberen in samenwerking met het ministerie van volksgezondheid de regelgeving te verminderen. Enkele voorbeelden van zaken waartegen HRMO strijd vind je op deze website. Lees meer over HRMO.