"Alles voor de waarnemend huisarts"

Verzekeringen voor de huisarts

Verzekering waarnemend huisarts

Om aan de slag te kunnen als waarnemend huisarts dien je in het bezit te zijn van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Zonder deze verzekering mag je (en wil je ook) niet aan de slag. Daarnaast is het ook raadzaam om een beroepsrechtsbijstands en een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Beroepsaansprakelijkheid

Wij hopen natuurlijk allemaal dat we deze nooit nodig gaan hebben. Maar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade die volgt uit beroepsfouten. Deze verzekering biedt dan dekking voor de vermogensschade die door jou handelen is veroorzaakt.

Onder fouten vallen onder andere; nalatigheden, vergissingen, onjuistheden, gebrekkige adviezen, verkeerde handelingen, etc.

De aansprakelijkheidsverzekering voert ook namens jou het verweer voor wat betreft de aansprakelijkheidsstelling.

Arbeidsongeschiktheid

De duurste van de drie verzekeringen. De premie is afhankelijk van leeftijd en een eventuele medische voorgeschiedenis. De premie stijgt bij de meeste aanbieders met de leeftijd. Ondanks de hoge premie is het toch een goed idee om deze af te sluiten. In loondienst ben jij, weliswaar tot een maximaal bedrag, via het UWV verzekerd tegen langdurige arbeidsongeschiktheid.

Verschillende aanbieders zijn onder andere Movir, Reaal, Goudse, Amersfoortse, Interpolis, Aegon en Allianz. Klik op de links om de premie te berekenen per aanbieder.

De voorwaardes per verzekering verschillen. Neem hiervoor contact op met jouw adviseur.

Beroepsrechtsbijstand

Om ook verzekerd te zijn van deskundige juridische bijstand is het raadzaam om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze ondersteunt je bij juridische geschillen met patiënten, leveranciers, opdrachtgevers of andere belanghebbenden.

De verschillende verzekeringen onderscheiden zich door de dekking voor tuchtrecht en in het wel of niet hebben van vrije advocaatkeuze.

%d bloggers liken dit: