Verzekeringen voor de huisarts

Verzekeringen waarnemend huisarts

Om aan de slag te kunnen als waarnemend huisarts dien je in het bezit te zijn van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Zonder deze verzekering mag je (en wil je ook) niet aan de slag. Daarnaast is het ook raadzaam om een beroepsrechtsbijstands en een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Wil jij meer weten over verzekeringen voor de huisarts, lees dan snel verder.

Beroepsaansprakelijkheid

Wij hopen natuurlijk allemaal dat we deze nooit nodig gaan hebben. Maar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade die volgt uit beroepsfouten. Deze verzekering biedt dan dekking voor de vermogensschade die door jou handelen als huisarts is veroorzaakt.

Onder fouten vallen onder andere; nalatigheden, vergissingen, onjuistheden, gebrekkige adviezen, verkeerde handelingen, etc.

De aansprakelijkheidsverzekering voert ook namens jou het verweer voor wat betreft de aansprakelijkheidsstelling. Het is daarom raadzaam om zodra je het gevoel hebt dat er iets mis is gegaan of mis gaat, de verzekeraar hiervan op de hoogte te stellen. Zo zorg je ervoor dat je vanaf het begin voorzien bent van het juiste juridische advies.

Arbeidsongeschiktheid

De duurste van de drie verzekeringen. De premie is afhankelijk van leeftijd en een eventuele medische voorgeschiedenis. De premie stijgt bij de meeste aanbieders met de leeftijd. Ondanks de hoge premie is het toch een goed idee om deze af te sluiten. In loondienst ben jij, weliswaar tot een maximaal bedrag, via het UWV verzekerd tegen langdurige arbeidsongeschiktheid.

Verschillende aanbieders zijn onder andere Movir, Goudse, ASR, Interpolis, Aegon, Allianz en Centraal Beheer. Klik op de links om de premie te berekenen per aanbieder.

De voorwaardes per verzekering verschillen. Neem hiervoor contact op met jouw adviseur.

Beroepsrechtsbijstand

Om ook verzekerd te zijn van deskundige juridische bijstand is het raadzaam om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze ondersteunt je bij juridische geschillen met patiƫnten, leveranciers, opdrachtgevers of andere belanghebbenden.

De verschillende verzekeringen voor de huisarts onderscheiden zich door de dekking voor tuchtrecht en in het wel of niet hebben van vrije advocaatkeuze.