LHV

LHV waarnemend huisarts

De landelijke huisarts vereniging (LHV) is onze vakvereniging en behartigt uiteraard ook de belangen van de waarnemend huisarts. Daarnaast heeft de waarnemend huisarts als LHV-lid korting op verschillende zaken zoals de AOV en de klachtenregeling. Ook heb je toegang tot verschillende nascholingen. De LHV website biedt ook een handige functionaliteit voor het opstellen van tijdelijke of langdurige modelovereenkomsten.

Opbouw

De LHV is opgebouwd uit verschillende lokale afdelingen. Deze afdelingen maken lokaal afspraken met de zorgverzekeraar en eventueel met de gemeente. Daarnaast heeft elke afdeling een Waarneemgroep (Wagro). De Wagro behartigt de belangen van de waarnemers binnen de lokale LHV.

De lokale LHV afdelingen vormen gezamenlijk de landelijke LHV. Dit doen ze door afvaardiging te sturen naar de landelijke LHV vergadering. De landelijke LHV wordt gerund door het bestuur. Op dit moment is Ella Kalsbeek de voorzitter van de LHV.

De kosten van het lidmaatschap vind je op deĀ LHV-site. Als waarnemend huisarts ontvang je in het eerste jaar korting. Je word zowel lid van de lokale afdeling als van de landelijke vereniging. Het lidmaatschap van de LHV maakt je automatisch lid van de KNMG zodat je ook gebruik kunt maken van de KNMG artseninfolijn. Erg handig als je eens een juridische vraag hebt.