Bankzaken

Welke bankzaken moet je geregeld hebben bij het starten als waarnemend huisarts.

Het doel van waarnemen is los van de werkplezier natuurlijk geld verdienen. De bankzaken als waarnemend huisarts zijn dus ook erg belangrijk. Voor wat betreft jouw bankzaken bestaan er twee keuzes. Wel óf geen zakelijke bankrekening.

Voordelen
De voordelen van een zakelijk bankrekening zijn:
-Je houdt jouw financiën gescheiden. Als je altijd structureel al jouw kosten betaald vanaf de zakelijke bankrekening geeft dit erg veel overzicht. Privé uitgaven en zakelijke uitgaven lopen niet door elkaar heen. Hierdoor is het voor jouw boekhouder makkelijker om een jaarrekening te maken.

-Je kunt gemakkelijk een jaaroverzicht laten creëren, het zogeheten MT-940 bestand. Dit bestand wordt vervolgens door jouw boekhouder gekoppeld aan de financiële administratie. Er zijn accountants die vereisen dat jij een zakelijke bankrekening hebt. Dit omdat er een koppeling bestaat tussen jouw rekening en het boekhoudprogramma. Voldoe jij niet aan deze eis, dan zal de boekhouder jou niet als klant accepteren.

-Bij sommige banken krijg je korting op verzekeringen, etc. Echter, dit voordeel heb je waarschijnlijk ook als je particulier klant bent bij de bank.

Nadelen
Nadeel van een zakelijke bankrekening:
-Het kost circa €60-€120.

Vergelijk
Wil je weten wat de verschillende opties zijn voor zakelijke bankrekeningen en hoe jij jouw bankzaken als waarnemend huisarts het beste kan regelen? Dan vind je via de volgende link een overzicht van alle opties. Bekijk een vergelijking van de kosten.