Artseninfolijn

Artseninfolijn Huisarts

Als LHV lid heb je gratis toegang tot de KNMG artseninfolijn. Dit informatienummer is gratis en je kunt er terecht met juridische vragen. Ook als waarnemend huisarts kun je de artseninfolijn soms nodig hebben. Denk hierbij aan vraagstukken rond euthanasie of verzoeken tot informatie waarbij jij twijfelt of dit het wel is toegestaan om hieraan te voldoen. Ons beroep kan soms nogal alleen zijn en dan is het prettig om een advies lijn achter de hand te hebben.

Uit eigen ervaring weet ik dat ze erg laagdrempelig te benaderen zijn en je krijgt altijd een jurist aan de lijn die je voorziet van kundig advies. Juristen hebben toch vaak een net andere kijk op de situatie dan wij als artsen.

Maak dus gebruik als huisarts van de artseninfolijn. Meer informatie vind je op de website van de KNMG. Het telefoonnummer is 088 440 42 42

Mocht je niet lid zijn van de LHV, dan mag je geen gebruik maken van de artseninfolijn. Echter, de VPH heeft weer een eigen juridische informatie lijn in samenwerking met de VVAA. Ben je niet lid van een beroepsvereniging, dan is het te overwegen om via de zakelijke rechtsbijstand hulp te vragen. Deze zijn helaas vaak wel een stuk minder makkelijk te benaderen.