"Alles voor de waarnemend huisarts"

Pensioen Waarnemend Huisarts

Pensioen regeling waarnemend huisarts

Binnen 1 maand na de start als waarnemend huisarts, moet je jezelf inschrijven bij de SPH, het pensioenfonds voor de huisarts. De huisartsen hebben als beroepsgroep besloten dat elke huisarts verplicht deelneemt aan dit pensioenfonds.

Premie
De premie van de waarnemend huisarts wordt gebaseerd op de winst uit onderneming van drie jaar geleden. Als je start kun je dit natuurlijk nog niet weten, je mag hierom bij inschrijving een inschatting maken van de verwachte winst uit onderneming (WuO).

De WuO is de omzet (jouw uurtarief) minus de kosten. Als kosten mag je nog niet jouw belastingaftrek (zelfstandigenkorting, etc) rekenen. Stel dat dit bedrag circa €60.000 is, dan deel je dit bedrag door €136.155 en dit vermeningvuldig je met € 22.053. Dit laatste bedrag is de maximale premie. Meer dan dit zul je dus niet betalen aan pensioenpremie per jaar.

Mocht je meer dan dit verdienen, dan zijn er andere fiscale regelingen om in jouw pensioen te kunnen voorzien. Dit valt alleen buiten de scope van deze website. Meer informatie hierover vind je op de site van het NIBUD.

Waarde overdracht
Tijdens de opleiding heb je al pensioen opgebouwd bij het Pensioenfonds Haio. Het pensioen dat je hier hebt opgebouwd kun je overdragen naar het SPH. Via deze link lees je hoe.

Bezoek de website van de SPH voor meer informatie

%d bloggers liken dit: