"Alles voor de waarnemend huisarts"

Zelfstandig ondernemen

ZZP Waarnemend Huisarts

Om door de belastingdienst gezien te worden als zelfstandig ondernemer die je een aantal zaken geregeld hebben:

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
-Aangesloten zijn bij een klachtenregeling
-Je moet aan tonen dat je zelfstandig werkt middels de modelovereenkomst

Belastingaangifte
Daarnaast heb jij jaarlijks met de belastingdienst te maken vanwege de belastingaangifte. Je kan ervoor kiezen gedurende het belastingjaar al de belasting af te dragen middels een voorlopige belastingaangifte.

Het voordeel van deze voorlopige belasting aangifte is dat je niet aan het einde van het belastingjaar een grote zak geld hoeft over te maken. Daarnaast rekent de belastingdienst ook geen rente over de belasting die pas nu een jaar betaald wordt. Bespreek dit ook met jouw belastingadviseur.

Aftrekposten
Het grote voordeel van werken als waarnemend huisarts is dat je recht hebt op vele belastingvoordelen zoals de zelfstandigenaftrek, de startersaftrekking en 14% MKB-belastingvrijstelling. Daarnaast kun jij de kosten die jij maakt voor jouw onderneming aftrekken van het belastbaar inkomen. Denk hierbij aan kosten van scholing, instrumenten, telefoonkosten en kosten gemaakt tijdens bijvoorbeeld intercollegiale toetsing.

Inbreng bij opstart onderneming
Bij de start van jouw onderneming kun je enkele zaken inbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jou dokterstas, studieboeken en bijvoorbeeld een laptop. Deze spullen breng jij in in jouw onderneming en vertegenwoordigen een bepaalde waarde die jij ook weer van jouw inkomsten kunt aftrekken.

%d bloggers liken dit: